≡ Menu

Hvor mange etiketter har vi egentlig brug for?

Jeg har lært et nyt ord i dag: Sapioseksuel. Det dækker over at man tænder mere på en persons intellekt end på vedkommendes fysik. Jeg troede bare det hed “at vi tænder på forskellige ting”.

Min første reaktion var at det da var fjollet. Men jeg skal vist være den sidste til at nedgøre andres behov for etiketter eftersom jeg selv smykker mig med en del af dem, f.eks. “polyamorøs“, “frivilligt barnløs”, “naturist“, “quirkyalone“, b-menneske og “introvert”.

Det har jeg så tænkt lidt over i dag. Og jeg er kommet frem til at jeg egentlig er glad for etiketter. Med dem kan man – hvis ellers folk ved hvad de betyder – ret hurtigt få forklaret andre en del om hvordan man fungerer.

Men mine har primært hjulpet mig med at føle mig okay på områder hvor jeg ellers følte mig forkert. Sapioseksuel er af samme grund ikke en etiket jeg kommer til at bruge – selvom den vist passer på mig. For hvad dét angår, har jeg altid syntes det var de andre der var underlige. 😉

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
{ 4 comments… add one }
 • Henrik Blunck 2. marts 2016, 18:44

  Med sapioseksuelle tanker er det vidunderligt, du altid skriver så inspirerende og godt.

 • Anja Lysholm 3. marts 2016, 16:03

  Pludselig kan man opfatte det som en seksuel tilnærmelse når folk siger at man virker klog 😛

  Tak, Henrik. 🙂

 • Peter Christensen 4. marts 2016, 15:16

  Jeg synes bare du er så vidunderligt krøllet i dit hoved – på indersiden altså – og så er du både varm, venlig – en humørbombe og sexet.

 • Anja Lysholm 5. marts 2016, 08:09

  Sikke mange pæne ord. Tak, Peter! 😀

Leave a Comment