Projekt Løbeglæde!

For et par år siden da jeg arbejdede i Gentofte kommune, var jeg med mine kolleger til DHL Stafetten. Jeg løb ikke selv og havde ikke gjort det siden jeg i mine teenageår var glad for at futte rundt på en atletikbane, så jeg var bare med som hepper. En kollega bemærkede at næste år løb jeg vel med i stedet for at heppe? Og ja, det havde jeg faktisk lyst til, så jeg kastede mig over et begynderprogram, og til min store overraskelse gik der ikke lang tid før jeg ikke kunne undvære min lille løbetur tre gange om ugen. Jeg blev aldrig nogen vildt stabil løber der løb laaaaange ture og kom i helt fantastisk form – jeg holdt mig til småturene og havde på trods af glæden liiiiidt svært ved at komme i gang igen hvis jeg f.eks. var tvunget til en pause pga. sygdom, men ikke desto mindre løb jeg altså med på DHL Stafetten året efter og var superstolt af mine 5 km på 35 minutter uden pauser (endda med dårlig mave). 😉

Sidste år havde jeg skiftet arbejdsplads, men en af vores aktive brugereAmino.dk arrangerede DHL-løb for Amino-brugerne, så der kunne jeg være med igen. Endnu engang var jeg ikke ret stabil i min træning, men bl.a. med lidt hjælp fra Bo Nortvig fra Humankoncept som trænede SPAMfighter (som vi delte kontorlokaler med) til deres DHL-løb, og som jeg derfor kunne løbe med (de f å gange han med besvær kunne lokke mig og min kollega med i arbejdstiden), lykkedes det igen at gennemføre de 5 km på 35 minutter. Lidt overraskende, syntes jeg, eftersom jeg følte mig i væsentligt dårligere form end året før.

Nå men… det gik altså sådan at min løbetræning for gud ved hvilken gang ebbede stille og roligt ud, og siden DHL-løbet sidste år – dvs. i september – er det ikke blevet til ret mange løbeture. Det er jeg ærlig talt temmelig ærgerlig over, for jeg VED at jeg er superglad for at løbe når jeg bare GØR det mindst 3 gange om ugen. En anden kedelig ting ved det er at min læge har målt at mit kolesteroltal er steget støt og roligt siden da, på trods af at vægten er den samme. Og nu hvor jeg er begyndt at arbejde lige her fra min egen stue, så får jeg ikke automatisk rørt mig på vej til og fra arbejde, så jeg SKAL i gang igen. Som jeg skrev i mit forrige indlæg, er jeg lidt ligeglad med min vægt, men min sundhed har jeg ikke rigtig lyst til at sætte på spil. Og jeg kan tydeligt mærke på min krop at jeg ikke er ret aktiv længere.

Så i dag har jeg igangsat “Projekt Løbeglæde”! Det betyder at der hænger et begynderprogram på min opslagstavle midt i min stue med selv samme overskrift, og nu er planen den at jeg løber små, overskuelige begynderture – helst hver men minimum hveranden dag – og krydser af på tavlen hver gang jeg har løbet, så det er synligt for mig hvor langt jeg er nået. Jeg kunne sagtens presse mig selv fysisk mere end begynderprogrammet tillader, men i første omgang er det som navnet antyder, et spørgsmål om at finde løbeglæden igen. Og jeg er ganske sikker på at der ikke går ret lang tid før den indfinder sig.

Og nu har jeg forpligtet mig over for både mig selv og mine bloglæsere (som sikkert er ligeglade, men følelsen hjælper). 🙂

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

3 thoughts on “Projekt Løbeglæde!

  1. Hej Anja

    Jeg startede stort set på samme måde som dig, mit arbejde skulle stille op til dhl, og ud af 50 ansatte var der 25 der skulle løbe, men jeg, som den yngste skulle ikke løbe. Jeg synes det var lidt flovt, og besluttede mig for at det ikke skulle være sådan næste år(i år). Jeg fik løbet et par gange i løbet af efteråret, men er først her efter nytår, jeg er begyndt at løbe fast. En af de ting der har motiveret mig mest, er at jeg har et mål med at løbe, samtidig med jeg har forpligtet mig, over for min læsere, til at løbe, men samtidig har jeg også en fancy mobiltelefon. I telefonen er der indbygget GPS, hvilket ville sige telefonen kan udregne rute, gennemsnitsfart osv. Det er en super fed måde at udfordre dig selv på, synes jeg!

    Hvis du har lyst, kan ud læse mere om det på min blog: http://tobiedk.wordpress.com/2009/01/04/min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.