Der er ikke penge nok – oh, really?

Ifølge Brad Blanton her kan pengene fra 1139 milliardærer betale alle landes gæld og skaffe mad, medicin og tag over hovedet til hele verdens befolkning i 4-5 år.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Og så lyder “omfordeling af goderne” skræmmende i nogles ører?

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

7 thoughts on “Der er ikke penge nok – oh, really?

 1. Når så alle penge er fordelt ud til alle og alt er blevet godt (vi forudsætter her, at de fattige rent faktisk gerne vil modtage almisser fra de rige, hvilket ingen nogen sinde overvejer, altså om de f.eks. har æresbegreber)… hvad så? Så starter uligheden omgående igen, indtil der er nogle få meget rige og en masse, der ikke er det. Så skal vi vel bare beslaglægge pengene igen til endnu en runde af tvangsfordeling, eller hyr?

  Godt så. Det, der altid undrer mig når jeg ser den slags overvejelser (det er altid socialister, der vil omfordele de andres penge, fordi ), det er, hvorfor dem, der foreslår at stjæle andres penge aldrig tænker på, hvad de bestjålne får ud af det? Hvad får jeg ud af, at betale mere i skat lige om lidt? Jeg kan godt se, hvad dem, der får mine penge (de offentligt ansatte med deres lønfest, der har varet i lidt over 10 år nu, og selvfølgelig skal fortsætte, samt overførselsindkomstodtagerne) får ud af det – flere penge. Hurra! Men hvad får jeg ud af, at skulle betale mere end dem?

  Hvis socialister er så evigt flinke og søde ved deres medmennesker, så går jeg ud fra, at bare én af dem på et tidspunkt har tænkt på, hvad dem, der skal betale for de andre får ud af det? Eller er det muligt – rent teoretisk – at socialisterne kun tænker på sig selv? Alle Enhedslistens forslag til nye skatter og afgifter rammer IKKE deres egne MF’ere. De holder alle deres foreslag liiige under, hvor de selv bliver ramt. Sjovt, ikke?

  Noget helt andet er, at når man så endelig risikerer ALT og starter en fedtbiks op i sin Garage i år 2000 og sætter huset og et par af børnene op som sikkerhed, osv osv osv – og risikerer evig forfølgelse fra myndighederne, hvis det går galt – så er det som om socialisterne skifter lidt holdning til, hvem man er: Lige når man starter det op er man iværksætter, entreprenør, helt, og meget andet godt. Men hvis man så rent faktisk LYKKES med sin biks og får en masse mennesker i arbejde (vi nærmer os 250 med vores knap 100 freelancere nu), så er man pludselig et gyldigt offer for socialisternes trang til at tage andres penge og give til sig selv og deres vælgere. Hvordan kommer man i socialisternes hoveder fra at være en iværksætter til at være en blodsugende røvhul af en stinkende, pædofil kapitalist, der bare har uendeligt brede skuldre og selvfølgelig altid har råd til lidt højere beskatning, hvis socialisterne kommer i tanke om noget sjovt de kunne bruge (andres) penge til?

  Jeg ser sjovt nok ikke ret mange socialister, der selv tør/gider starter bikse op. Når de gør det opdager de, hvor besværligt det er, og de tør aldrig ansætte nogen, iøvrigt. Næh, de vil være offentligt ansatte eller de vil arbejde for andre – eller være på noget overførsel. Det har jeg aldrig forstået. Hvis de er så kloge, så burde de da sagtens kunne lykkes og give deres medmennesker en ÆGTE hjælpende hånd ved at skabe arbejdspladser til dem. Det er nu engang den bedste socialhjælp vi kan tilbyde folket.

  Hold nu OP med at have det nemme fjendebillede og nemme løsning på alle Verdens problemer, please :-).

  Og jeg gentager, selvom det er og bliver nogle ubekvemme fakta for socialisterne:

  1. For 35 år siden var vi 3.5 milliarder mennesker på Jorden, hvoraf 2 milliarder levede under fattigdomsgrænsen.

  2. I slutningen af oktober i år runder vi det dobbelte, dvs. 7 milliarder mennesker, hvoraf kun 1 milliard nu lever under fattigdomsgrænsen.

  3. Om 90 år (år 2100) er vi ca. 3 milliarder mere, dvs. ca. 10.5 milliarder. Det lave tal skyldes, at folk får færre børn når de får det bedre.

  4. Der dræbes og såres færre mennesker i krige og konflikter nu end på noget tidspunkt i de sidste 200 år. Og tallet falder årligt.

  Det VIRKER med globaliseringen, dvs. at andre lande får lov til at sælge deres varer til os. Det VIRKER med de fredsskabende og fredsbevarende militærmissioner.

  Det sjove er, at under hele forløbet har socialisterne advaret om, at nu døde vi alle, nu gik verden under, nu havde vi ikke mad nok, nu døde regnskoven (og dermed os af én eller anden grund), nu sulter hele verden, nu udnytter de fæle vesterlændinge de uskyldige fattige, nu bliver vi alt for mange til at vi kan brødføde hinanden på Jorden, osv osv osv. Løsningerne har vist sig at være frihandel (det er socialisterne også modstandere af per instinkt?!) og stop af vores U-landshjælp, ikke?

  Det er fantastisk alt sammen.

  Mvh Mogens

 2. En let omskrivning af et gammelt ordsprog:

  Teach a man to fish, and he can keep himself fed for the rest of his life. Give a man a fish, and you will have to feed him for the rest of his life.

 3. Jeg må desværre skuffe dig, de 1210 milliardærer har en samlet formue på $4,500,000,000,000 (Forbes 2011). USA’s statsgæld alene er på svimlende, $13,980,000,000,000 , altså næsten 3 gange mere end hvad milliardærerne råder over. Europa har til sammenligning en samlet statsgæld på $13,720,000,000,000.

 4. Så lad os bare droppe gældsbetalingen og “nøjes med” at give folk medicin, tag over hovedet og noget at spise 😉
  …men facts skal selvfølgelig være i orden Jeg har ikke læst Brads bog, så jeg ved ikke hvor han har sine tal fra. Hvor har du fundet dine, Ulrik?

  Anders, jeg er enig, men så behøver folk vel heller ikke skovle mange flere fisk til sig end de har behov for – hvis vi skal blive i det billede. 🙂

 5. For nu at svare meget kort, så er min pointe med at poste sådan en video her såmænd bare: Nogle enkeltpersoner har penge nok til at brødføde nationer – andre mennesker har ikke nok til at brødføde sig selv (og ikke fordi de er dovne, dumme el.lign. – simpelthen fordi de er født det forkerte sted). Det er ikke og kan aldrig blive rimeligt i mine øjne. For mig at se burde der følge nogle helt grundlæggende rettigheder med det at være menneske – at man kan holde sig varm, tør og mæt. Og det uanset om man “gider” arbejde for det eller ej. Og der er ressourcer nok i verden til at det snildt kan lade sig gøre. Om det gør mig til socialist at jeg har den holdning, aner jeg ikke. Jeg tror faktisk at den ideal-verden jeg ser for mig, ligger langt hinsides både røde og blå holdninger. En eller anden dag får jeg nok taget mig sammen til at skrive et langt blogindlæg om dét. 🙂

 6. Ja, verden er uretfærdig. Men hvem skal sørge for denne fordeling af goderne? Sælger du dit fjernsyn, din PC og din bil i dag for at sende pengene til Afrika? Hvis nej, så forbliver verden den samme som den altid har været….

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.