Er det ikke lidt frækt at være nøgen?

Jeg har lige været statist i Opera Hedelands opsætning af La Traviata. Nøgen statist. Det affødte i går (eller rettere i nat) under fejringen af sidste forestilling 2 spørgsmål:

1. Er det ikke enormt grænseoverskridende at være nøgen foran så mange mennesker?

2. Er det ikke så’n lidt frækt at være nøgen (hvisket i smålummer stemning)

Jeg kan svare nej til begge spørgsmål – og måske til det første netop pga. mit nej til det sidste. Jeg kan naturligvis kun svare for mig selv, men nej, der er intet som helst frækt alene ved det at være nøgen. Om en situation føles fræk, handler om hvad der sker i ens hoved undervejs – ikke om man er påklædt eller ej. Og bare fordi jeg smider tøjet, er mit hoved altså ikke automatisk tunet ind på sex – faktisk langt fra. Hvad enten jeg som statist kravler rundt på en scene eller jeg optræder som fløjtenist i Duo Natura, er min hjerne i performance-mode, og i den tilstand foregår der ikke andet end at huske trin eller noder korrekt og levere en god præstation. Nøgenheden er i den sammenhæng fuldkommen ligegyldig, og jeg bemærker den dårligt nok. Måske derfor kan jeg også svare nej til om det er grænseoverskridende, for mit hoved er slet ikke der hvor der findes grænser at overskride. Det er jo bare nøgen krop – noget vi alle ser i spejlet hver eneste dag. Den er ikke fræk med mindre hjernen øverst i den synes den skal være det.

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

3 thoughts on “Er det ikke lidt frækt at være nøgen?

 1. Det har nok en del med straffeloven at gøre. Definitionen af blufærdighedskrænkelse er svær. Snart bliver det vel, ligesom med advarsler på cigaretpakkerne, at der skal sættes en stjerne på en plakat med “nøgenhed kan forekomme” for helt at undgå forargelse… 😉

  Det er jo som dengang Kristeligt Folkepartis (som Kristendemokraterne hed dengang) medlem opponerede mod salget af dildoer på åben gade (Istedgade). Dengang var det vist Kirsten Jacobsen som sagde, at man kunne kun forarges hvis man vidste hvad de kunne bruges til.

  Med andre ord: hvor nøgenhed passer ind er der, som du siger, intet frækt i den i sig selv. Men når det som terapeuten Carl Mar bliver næsten en religion at provokere, så ender det hele en smule lummert.

  I øvrigt var der jo en amerikaner som kom galt afsted med at twitte sine ædlere dele. Om folk har siddet med mikroskop meldte historien så knap så meget om… 😀

 2. Hej Anja.
  Jeg læste lige dine ord om din statistrolle og den nysgerrighed, som du som optrædende fik i kraft af at du var nøgen. Jeg er som du naturist (http://nudebook.dk/profile/360), men har oplevet, at vi som naturister ikke altid er frie af de sædvanlige konventioner. Ved mit første besøg på en naturiststrand (Tisvilde 1975) lagde jeg mærke til en sydlandsk udseende kvinde i starten af 30’erne. Hun kom gående fra tekstilstranden og havde en let udringet sommerkjole på. Grunden til at jeg lagde mærke til hende, var at hun var meget velskabt og flot og desuden satte kursen hen mod et sted ca. 30 meter fra mig. Hun havde et tæppe med, som hun forsøgte at brede ud på sandet. Medens hun gjorde det med den ene hånd, holdt hun den anden hånd over sin udskæring, når hun bukkede sig ned for ikke at vise for meget kavalergang. Da hun endelig fik anbragt tæppet, rejste hun sig op igen og trak kjolen op over hovedet. Hun var nu helt nøgen, da hun slet ikke havde haft noget undertøj på. De næste par timer hhv. lå hun ugenert på sit tæppe eller gik fra tæppet ned til strandkanten og badede. Indimellem gik hun lidt rundt på stranden som den naturligste ting i verden i sit flotte Eva-kostume.

  Min pointe er at vi har en konvention, når vi er påklædt, en anden når vi agerer som naturister. Og det burde egentlig ikke være nødvendigt, vel????

  Bare mig
  Jan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.