Hvem lyver du for?

Der er dukket en workshop op i København som jeg simpelthen bliver nødt til at deltage i, og den har et tema der ligger mig så meget på sinde, at jeg ville ønske jeg kunne få hele verden med: Ærlighed!

Hvis du har læst min bog om utroskab, ved du at jeg går ind for 100 % ærlighed. Ingen små hvide løgne, ingen høflighedsløgne. Det er nogle gange lettere sagt end gjort, især hvis man helst vil have at alle er glade, eller at man i hvert fald ikke er en del af årsagen hvis de ikke er.

Men løgne – også de små hvide og det man “bare” fortier “for den andens skyld” (yeah, right!) – bygger mure op i nære relationer, og jo flere løgne man fortæller (eller sandheder man fortier), desto tykkere bliver murene. Til sidst er relationerne ikke så nære mere som de var engang. Og selv om vi nogle gange kan føle at sandheden er meget farlig, er løgnene endnu farligere.

I bogen Radical Honesty skriver forfatter og psykoterapeut Brad Blanton om en kvinde som var sikker på at hun selv og hendes forældre ”ville dø” hvis de fik sandheden at vide om hende, ”men,” skriver han, ”at sige sandheden dræber ikke andet end falske roller, forestillinger, fortolkninger og løgne. Det dræber kun de bedrag som vi har holdt i live med vores strategiske hemmeligholdelse af os selv.” Der er altså ikke nogen der dør af at få sandheden at vide – andet end den du ikke er inderst inde. Og den er ikke så tosset at få slået ihjel.

Og det er netop Brad Blantons Radical Honesty-workshop der er på vej til København. Det er ikke Brad selv der kommer, men en underviser han har uddannet, fra Finland. Og som stor fan af konceptet i mange år, vil jeg gøre hvad jeg kan for at sprede budskabet.

Du kan læse mere om workshoppen her: Radical Honesty-workshop i København

Jeg har engang lavet et podcastinterview med Brad Blanton, og det kan du høre her: Ærlig snak med Brad Blanton

Jeg glæder mig helt vildt til workshoppen. Selv om jeg allerede synes jeg er ret godt kørende på ærlighedsfronten, så er jeg sikker på at jeg endnu har blinde vinkler jeg kan få kastet lys på.

Det ville glæde mig at møde dig der sidst på måneden.

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

3 thoughts on “Hvem lyver du for?

  1. Super indlæg og tilsyneladende en interessant workshop. Er meget enig i at selv de små “venlige” hvide løgn skaber en forventningskløft og skubber folk fra hinanden på helt ubevidst vis. Omvendt forestiller jeg mig også undervisningen mellem Hr. Blanton og hans finske håndlanger med et smil – gad vide om man ikke har brugt et øjeblik eller mange til at forventningsafklare 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.