Måske bliver du skidesur på mig nu!

For en måneds tid siden sendte jeg et nyhedsbrev ud, som gjorde at en kvinde skrev mig en lang mail der sluttede med at hun aldrig ville høre fra mig igen, fordi hun ikke mente jeg kunne skelne godt fra skidt.

I dag har jeg bandet i overskriften. Det vil også kunne støde nogen fra mig. Og det er selvfølgelig ikke min mening. Lige nu har jeg, som du kan se, en pointe med at gøre det. Men det er faktisk også sådan jeg skriver og taler. Jeg bander. Og skulle jeg hele tiden forsøge at tilpasse mig dem der læser med i mit nyhedsbrev, på mine blogs, i min bog, på workshops osv., så ville jeg aldrig få skrevet eller sagt noget som helst, for jeg ville simpelthen blive alt for paranoid.

Tænk hvis du ikke kan lide måden jeg udtrykker mig på. Tænk hvis du ligesom kvinden der afmelder dig nyhedsbrevet fordi du ikke kan lide de ting jeg deler – og ligefrem synes jeg har så dårlig dømmekraft at du ikke ønsker nogen form for kontakt længere. Tænk hvis du endda fortæller andre at jeg er et kvaj.

Det er en risiko jeg løber hver eneste gang jeg ytrer mig. Og det samme gør du. Måske afholder du dig endda fra at gøre det af angsten for at støde nogen fra dig. Det kender jeg virkelig mange der gør. De synes jeg er modig fordi jeg tør være mig selv. Men lad mig betro dig en ting:

Ved at være den jeg er, dele de ting der begejstrer mig, skrive i det sprog der er naturligt for mig (med bandeord og det hele), lave videoer der viser det helt perfekt uperfekte mig, så får jeg MANGE flere positive tilbagemeldinger end negative. Der er meget, meget langt imellem dem der bliver så sure på mig at de ikke vil høre fra mig mere. I hvert fald er der langt mellem dem der fortæller mig det. Og det ville være meget trættende at være mig hvis jeg hele tiden skulle bekymre mig om hvem der kan lide mig, og hvem der ikke kan.

Så hermed en helhjertet opfordring til dig om at gøre det samme. Vær dig med alt hvad det indebærer. Så tiltrækker du dem der elsker lige præcis dig. Pyt med resten.


Andre der blogger om at stå ved sig selv

Odile Poulsen skriver om at være fri til at vælge kærlighed eller frygt i vores kommunikation med andre mennesker: Tal med hjertet

Mette Weber skriver om at lære børn (og sig selv) at stå op for sig selv:  Tør du at stå op for dig selv?

Kristina Sangvita skriver om at forklare og forklare for at retfærdiggøre sig selv: Leger du forklar mig røv?

Lisbeth Lysdal skriver om vigtigheden af at stå ved sig selv: Hvor svært kan det være at stå ved sig selv?

Else Togo skriver at alder, erfaring og modenhed ikke længere er en kvalifikation: Er jeg i handle- eller lideform?

Maybritt Laisbo skriver om det mod det kræver at stå ved sig selv: Lille kat, lille kat, hvis er du? Jeg er sgu min egen!

Vigga Wagtberg skriver om hvad der kan gøre at du bliver dårligt behandlet: 9 grunde til at du bliver behandlet nedladende

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

15 thoughts on “Måske bliver du skidesur på mig nu!

  1. HURRA for dig Anja, som tør vise hvem du er. Vi er en del efterhånden og jeg håber det bliver en vild trend, så vi kan komme af med det nationale lave selvværd <3

    Knus
    Mette

  2. Hej søde Anja, jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med dig i et ½år. Du er så ærlig, varm, og forstående. Du har tid til en sludder,og din måde at være på er dejlig afslappet. Jeg bander også, jeg siger også min mening som den nu er, jeg er så gammel at jeg har droppet flinkeskolen. Til gengæld undgår jeg at såre andre mennesker bevidst, ganske lige som dig, du må da ikke lave om på dig selv. Her i livet vil der altid være nogen som ikke klikker med en, thats live, fortsæt du bare i din egen gode stil.

  3. Ja der er power i den indre kvinde syntes du er dejlig og har ikke hørt dig bande så det har der nok været en grund til, og sålænge vi skaber i kærlighed er godt, altså hvis i spørger mig men igen jeg er jo også bare mig tak for nu

  4. Dejligt du turde være sig selv! Det kunne mange lære noget af! Hvorfor lave om på sig selv for andres skyld, man er nu engang den man er, og det kan folk acceptere eller lade være! De som ikke kan, tjaa – det er jo bare deres tab 🙂 Ned i pyt kassen med dem 🙂 Tak for nogle fantastiske meditatoner, som bliver brugt flittigt!

  5. Hehe, jeg kunne ikke være mere enig. Mine bedste venner (og kæreste) er altid så forsigtige og bange for at træde udenfor. Selv hvis det betyder, at de skal rette på deres sprog. Jeg er af den holdning, at livet er alt for kort til, at man skal rette sig ind efter andre. Men det skal naturligvis ikke være på bekostning af, at man gør andre mennesker kede af det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.