Pisseirriteret på The Secret!

Allerede da markedsføringen for filmen begyndte, var jeg irriteret på den – The Secret. Min første tanke var “hva’ fa’n er det her for noget – nogen prøver vist at udnytte Da Vinci-bølgen og sælge et gammelt spirituelt budskab i smart, sælgende indpakning”. Og ganske rigtigt. Gammel vin på nye flasker (kamuflerede som gamle flasker!).


Nu har den så været fremme i noget tid, og der er tilmed kommet en bog. Og den irriterer mig ikke mindre end før. Nu har jeg dog set filmen og synes den er ganske udmærket (men den indeholdt ikke noget jeg ikke havde set før i fyrre andre indpakninger), så nu er jeg bare irriteret over at folk henviser til den hele tiden som om den faktisk indeholdt noget nyt! Så når jeg f.eks. siger noget om positiv tænkning i en eller anden sammenhæng, så er reaktionen “nååååh, du har også set/læst The Secret”.

Neeeeeej, jeg vidste det fandme godt i forvejen!!

Når man har fulgt med i den “branche” i mange år, så er The Secret overhovedet ikke nogen hemmelighed der lige er blevet afsløret! Og det er det med garanti heller ikke for folk som har haft bare en lille smule med kunsten at nå sine mål at gøre.


Nu er det selvfølgelig bare mit store ego der irriteres over at nogle tror at jeg kun ved noget om noget fordi jeg har læst det i en ny bestseller for nylig. I virkeligheden er det helt fint at budskabet når ud til så mange som muligt – så er midlet mindre vigtigt og min egopleje endnu mindre vigtig. Og jeg HAR jo læst om det i bøger – det er bare mindst 15 år siden. Det gør mig ikke klogere end dem der først har læst om det nu (selv om mit ego gerne vil bilde mig det ind).

Det styrker mig også bare i min tro på at der er plads til mit lille forlag på trods af at de fleste emner allerede er beskrevet fra en milliard forskellige vinkler og gennemtygget og kogt suppe på i litervis. For den bog der taler til den ene, taler slet ikke til den anden. To bøger kan have nøjagtigt det samme budskab, men de ord det er serveret med, er vidt forskellige.

Så… i den positive ånds tjeneste: The Secret er helt okay. Køb den bare hvis du synes. 😉

(Men du kunne også kigge på Louise Hay, Anthony Robbins, Bärbel Mohr, Arne Nielsson…)


Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

12 thoughts on “Pisseirriteret på The Secret!

 1. “Neeeeeej, jeg vidste det fandme godt i forvejen!!”

  Du har lige nu ophævet de gode energier omkring dig selv ved at tænke en negativ tanke, og derme handler Du ikke efter The Secret :p

 2. Hejsa Dimitri *vinke vinke* 🙂

  Ahem. Altså… *heldigvis* handler jeg ikke efter The Secret, for The Secret er en film/bog, et marketingstunt, en indpakning, og jeg bestræber mig på at handle efter min egen indre sandhed. Selv om jeg vist endnu ikke har hørt f.eks. Anthony Robbins sige noget som helst jeg er uenig i, ville jeg heller aldrig “handle efter Anthony Robbins”. Det minder om religiøsitet, og det har jeg stærk modstand imod (af mine egne sørgelige grunde).

  Dernæst vil jeg mene at der skal en hel del mere til ligefrem at ophæve de gode energier omkring mig selv. Eller… det VED jeg at der skal. For hvis ikke der skulle det, havde jeg ikke haft det fantastiske flow i mit liv som jeg altid har haft, på trods af lejlighedsvise negative tanker om dette og hint.

  Jeg husker dengang jeg lige stødte på begrebet “positive bekræftelser” og begyndte at dyrke det aktivt. Jeg havde en meget negativ person i min omgangskreds som jeg så næsten dagligt, og aldrig har jeg oplevet hende så negativt som i den periode. Og jeg forstod det ikke, for jeg tænkte jo så positivt hele tiden, så hvorfor fyldte hendes negativitet mere og mere? Det gik op for mig lang tid efter, at det var fordi jeg simpelthen lagde låg på min egen negativitet og benægtede den, og så må nogen jo være spejlet der viser en hvordan man OGSÅ ser ud indvendigt. Da jeg fik en mere balanceret tilgang til det at tænke positivt og accepterede at det såkaldt negative skal have sin plads, var hun pludselig et dejligt menneske! (Hvis nogen læser det her og finder det interessant, kan jeg anbefale bogen “Kast lys over skyggen” af Debbie Ford)

  Så jo, jeg forstår selvfølgelig godt hvor du vil hen med det, men jeg har mine grunde og gør meget sjældent noget i den retning som jeg ikke er meget bevidst om. 🙂

 3. Kys kys Anja..du har lige sat alle de ord på nogle tanker jeg også har haft.. Tak for det. Dejligt at nogle kan udtrykke sig så godt som du kan. 🙂

 4. Jeg synes det er fedt du tør være ærlig omkring dine meninger på den måde. Indlægget lugter helt klart af ego-baserede tanker (JEG vidste det før DIG så DU skal ikke fortælle MIG om det!!) og dem deler du uden censur. Det synes jeg er fedt og det går godt i spænd med hvad du ellers siger omkring bekræftelser.

  Problemet med bekræftelser og en hyppig misforståelse af The Secret er når folk prøver at “bullshitte” sig selv til at tro at de f.eks. er glade og lykkelige mens de i virkeligheden er sure eller depressive. Positiv tænkning fungerer absolut ikke på den måde og man bliver ENDNU mere fucked up af at undertrykke sine følelser.

  Bekræftelser og The Secret skal bruges til at BEKÆMPE bullshit… ikke til at lave mere. Så hvis jeg f.eks. har ondt af mig selv og tænker “Ingen kan lide mig” (hvilket jo naturligvis ikke passer), kan jeg bruge positiv tænkning til at indse at Nåh, ja… det var bare fordi jeg ville have opmærksomhed/føle mig elsket eller noget i den stil.

  Men hvis jeg brækker mit ben og prøver at få det til at blive godt igen ved at tænke “Mit ben har det fint, jeg har det godt, der er ikke noget galt”, lægger jeg et lag af bullshit for at SKJULE sandheden. Så jeg SKABER et problem i stedet for at løse det. Og mit brækkede ben bliver naturligvis ikke bedre af den grund!

  Jeg må hellere stoppe inden det bliver for langt.

  Held og lykke i fremtiden
  Namaste!

 5. Lige en tilføjelse…

  Forresten TROR jeg på at hvis du kan tænke på noget du gerne vil opnå/have uden at få et negativt sus i maven og tanker omkring ikke at kunne nå det… ja, så kan du opnå det. Det er sådan jeg bruger The Secret…

 6. Enig i din holdning omkring The Secret. Det er gammel vin i nye flasker, men jeg synes nu stadig man bør være positiv omkring den.

  Alt for mange ved ikke hvor meget positiv tænkning betyder og uden et marketing stunt som The Secret ville de heller aldrig finde ud af det. Jeg tror og håber på at The Secret har åbnet mange folks øjne – uanset at vi gamle hunde har vist det hele i årevis.

 7. Hej Anja. Der er ingen tvivl om at du har ret. Der er intet nyt under solen.

  Men det er da positivt at der er så mange mennesker der nu får øjene op for at positiv tænkning faktisk virker, og at man faktisk selv besidder evnen til at ændre og opnå mange ting her i livet.

 8. viser fejl 404. Når man trykker på den….

  Kopi af din tekst

  Så når jeg f.eks. siger noget om positiv tænkning i

  Det er da synd, når du har fed hjemmeside 🙂

  Jimmy

 9. Tak Jimmy, den er rettet nu. 🙂 Jeg tror der er flere af den slags fejl rundt omkring – et eller andet er vist gået i kage under en opgradering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.