Som en slange der skifter ham

Okay, jeg kan jo ikke vide hvordan det føles for en slange at skifte ham, men hvis det var MIG der sådan pludselig smed et gammelt lag hud, så forestiller jeg mig at den nye hud inden under ville være lidt tynd og fin, og at jeg ville være ret ømskindet og sårbar den første tid. Og sådan har jeg det faktisk lige nu – som om jeg er ved at smide et gammelt lag, og et nyt, fint og lidt ømt et skal tages i brug.

Jeg deltager i et fantastisk kursus der hedder Iværksætter med sjæl, og det har virkelig sat noget i gang inden i mig. Det er så fint et forløb at jeg ikke engang rigtig kan sætte ord på det der sker. Men jeg trækker vejret og tager et skridt ad gangen. Og så må jeg se hvor jeg ender hende.

Gamle temaer kommer frem i lyset, og jeg er nødt til at tage mig af dem nu. Ting jeg havde gemt langt væk, kræver at blive set og draget omsorg for. Sider af mig selv jeg helst ville gemme lidt væk, forlanger at jeg viser dem frem. Min meget bløde side. Mine spirituelle side. Min sårbare side. Den Anja der ikke kan forstå at hjerner fylder så meget i verden, og hjerter så lidt.

Jeg har så længe forsøgt at få min hjerne i gear i formodning om at det var der lykken lå. Jo jo, mit hjerte har altid været stort, og det har jeg da godt kunne mærke var positivt, men det virkede nu alligevel lidt for besværligt at det var så åbent. Så mindre hjerte og mere hjerne måtte været svaret. Man kan jo heller ikke leve af et åbent hjerte, vel? Og som sådan en der i årevis har elsket det danske iværksættermiljø, bliver jeg igen og igen mindet om business, business, business. Hjerne, hjerne, hjerne. Jo jo, passion er også vigtig, men vi skal tjene penge for at være en succes, og der skal hjerne til.

Men jeg kan det ikke mere. Jeg dør af for meget hjernetænkning og for lidt hjerte. Og jeg er vist endelig ved at indse det. Men jeg synes processen er sårbar, og jeg er virkelig ømskindet for tiden.

Hvis du har læst med på min blog før, har du måske bemærket at der under mit navn hvor der tidligere har stået “forfatter og foredragsholder” og siden “forfatter og utroskabsekspert”, der står nu “kvinde med et åbent hjerte” – for det er det jeg er. Alt det andet er bare titler. Jeg er et menneske. En åbenhjertig kvinde.

På trods af at jeg ellers er “kendt” (i det lille omfang jeg er kendt) for at være sådan en der står frem og står ved mig selv som jeg er, så synes jeg lige på det her punkt at det er uendelig sårbart nu at skulle stå ved at jeg er et fuldblods hjertemenneske. At jeg ved og tror på ting der for andre er fuldkommen ulogisk og gak. Bare fordi jeg kan mærke inde i hjertet at det er rigtigt (tak til min dejlige veninde Kira for den formulering). Og at det er helt okay at være sådan et menneske. Det fortæller jeg mig selv dagligt for tiden, for jeg har virkelig brug for at høre det.

Paradoksalt nok (eller faktisk: logisk nok!) har jeg et ny arrangement i kalenderen som er opstået af alt det her. Det hedder “Hjertesnak: Om at (turde) være anderledes“. Det paradoksale består i at da jeg fandt på det, havde jeg ikke så klart og tydeligt indset hvor svært jeg selv har det med netop den der bløde hjerteside af mig selv, men tænkte kækt på alle de områder af mit liv hvor jeg ingen problemer har med at være anderledes end flertallet. Dem glæder jeg mig til at fortælle om, men jeg vil faktisk også glæde mig til at åbne mit hjerte og fortælle om alt det der skræmmer mig. Fordi jeg ved at jeg ikke er alene. Jeg er – netop blandt dem jeg formoder møder op den aften –  nok lige præcis ikke ret anderledes. Og derfor tør jeg godt. Og det vil være en god start.

Måske har du lyst til at møde op og være med i processen? Jeg ville elske at se dig. Det foregår på Nørregade 41 d. 24/5 kl. 19. Tilmeld dig her på Facebook.

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

One thought on “Som en slange der skifter ham

  1. Det lyder helt klart som et godt kursus, som man måske skulle prøve. Det er altid inspirerende med kurser, der i den grad kan sætte tankerne i gang og som kan være med til at udvikle det indre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.