Vil du gerne lyves for?

Hvad man ikke ved, har man ikke ondt af, siges det. Jeg plejer at svare: “Hvad man ikke ved, kan man heller ikke få glæde af”, men jeg føler mig som regel lidt alene med den holdning. Hvordan har du det med løgne? Er der ting du helst ikke vil vide? Er der områder hvor du synes en løgn er okay?

Hvornår vil du hellere lyves for end at høre sandheden?

(Husk, du kan sagtens være anonym – bare lad være med at udfylde navn, e-mail-adresse og hjemmeside)

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

8 thoughts on “Vil du gerne lyves for?

 1. Jeg hader løgn. Jeg vil hellere have den hårde sandhed, for så ved jeg hvad jeg har at holde mig til. Jeg bliver stjerne vred, når jeg finder ud af at folk lyver for mig. De mister min tillid, og det er meget svært at vinde den igen, for jeg stoler aldrig 100% på dem mere.
  Jeg er elendig til at lyve, så derfor gider jeg ikke forsøge. Det er ikke altid populært, at jeg er ærlig, men så kan folk, da bare lade være med at spørge mig om min mening.

 2. Motivet bag og evnen til at vurdere, hvad du foretrækker at vide, må siges at være afgørende. Ingen der er tro, ønsker at én man er utro, vil jeg tro. Hvem man er utro med er mest for konkurrencen. Ønsker man at vide for at glædes i denne forbindelse, vil jeg tro man ikke er tro. Det er som med liberalen og Internationalen, de passer som fod i hose til hinanden, og de vil præcis det samme.
  Det er cirka, som det er, hvis man ikke sælger bøger om emnet.
  I øvrigt er det nemmest at holde sig til sandheden; der er ikke så meget at huske, eftersom virkeligheden er sammenhængende.

  Theresa

 3. Jeg hader også løgn, men stiller ikke lighedstegn mellem hvide løgne og noget der ikke bliver nævnt. Mht. mindre ting lytter jeg gerne til det min partner ønsker at fortælle, men har det fint med det hvis noget undlades. Mht. følelser, delt troskab og lignende samt direkte spørgsmål forventer jeg nok altid hele sandheden.

 4. Hej Anja.

  Jeg hader folk der lyver, men er også ked af de sårende ting der kan komme hvis en person går bag ryggen på en. De fleste mennesker oplever at de mangler noget i hverdagen, men tør ikke sige det af frygt for det kan såre den anden og kan ende i utroskab.

  Følger dig tæt

 5. Hejsa Anja

  Super bog du har udgivet og ja hvem er man utro ? Er det sig selv eller sin partner..

  Løgne kommer jo tit af man ikke tør sige hvis man er tiltrukket af andre end sin partner og skal holde det skjult og lyve for sig selv

 6. Jeg synes ikke man skal lyve under nogen omstændigheder, heller ikke hvide løgne. Men selvfølgelig er det ikke altid let, men noget man skal arbejde på.

  Det er ikke fedt at leve sit på en løgn, der bliver større og større. Jo flere løgne der kommer på.

 7. Jeg hader løgne og hader folk der lyver. Hvis jeg opdagede, at min man løj over for mig gennem en længere periode, ville jeg straks melde os til parterapi. Et forhold handler om tillid, og hvis tilliden brydes, er der vel ikke meget af forholdet tilbage, især når man tænker på hvor lang tid det tager at genopbygge den manglende tillid.

 8. Jeg er bange for at hele samfundet ville falde fra hinanden, hvis alle pludselig stoppede med at fabrikere hvide løgne. Jeg ville i hvert fald ikke have det godt med at blive spurgt ind til brug af sexlegetøj og pornofilm af min kæreste, hvis jeg ikke havde mulighed for at omgåes sandheden bare en lille smule 🙂

  Jeg har dog selv oplevet gang på gang oplevet hvordan en hvid løgn pludselig er blevet til en meget mørk og sort løgn, som bestemt ikke tåler dagens lys.

  Det er en svær balancegang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.