Bliv en glad og tryg Facebook-bruger

Jeg har lige læst en god artikel på engelsk om “10 privatlivsindstillinger enhver facebookbruger burde kende til” som en af mine Facebookvenner henviste til. Det var nu ikke fordi der stod så meget jeg ikke vidste, men der stod en hel del som jeg har været ærgerlig over at andre ikke vidste, og det inspirerede mig til at skrive dette indlæg.

Jeg hører til dem der slet ikke kan forstå at folk ikke er på Facebook! 😉 Især ikke når jeg hører hovedårsagen til at folk ikke er det: “Jeg syntes det var så irriterende med alle de invitationer jeg modtog hver dag om alt muligt l**t, så jeg slettede hurtigt min profil igen”.

Jeg syntes også det var for meget i starten, men da jeg hellere finder løsninger på ting end at brokke mig over dem, fandt jeg i stedet for bare at slette min profil ret hurtigt ud af at man sørme kan melde det fra. 🙂 Man kan altså sagtens bruge Facebook uden at føle sig forulempet af det. Det er nemlig sådan at:

Du bestemmer selv hvem der må se hvad.
Du bestemmer selv hvad du vil modtage mails om.
Du bestemmer selv hvem du accepterer som venner. Føl dig ikke forpligtet til at godkende nogen som helst. Faktisk behøver du slet ikke kunne blive fundet af nogen – det kan også slås fra!

Oppe i højre hjørne ved siden af dit navn er der et punkt der hedder “Indstillinger”. Det er en rigtig god ide at bruge et kvarters tid på at gå samtlige faneblade igennem og se om indstillingerne er som du ønsker dem. Jeg vil ikke gå alle mulighederne igennem, for det giver sig selv hvis du bare læser hvad der står (der kan sikkert findes flere guides ala ovennævnte artikel via Google hvis du vil hjælpes igennem). Men for at komme rundt om alle indstillinger skal du ind i:

Indstillinger > Kontoindstillinger
Indstillinger > Indstillinger for personlige oplysninger
Indstillinger > Applikationsindstillinger

Og husk samtlige underpunkter og faneblade for de tre.

Vær opmærksom på der hvor du kan vælge hvem der skal kunne se hvad, og du kan vælge “Mine netværk og mine venner”, at dine netværk meget vel kan være hele Danmark hvis du er medlem af netværket Danmark! (Det kan du se under Kontoindstillinger > Netværk). Så vælg her kun venner eller venners venner hvis der er noget ikke alle skal kunne se.

Desuden skal du ind i din profil og vælge “Rediger min profil”. Der skal du under “Kontaktinformation” og “Uddannelse og arbejde”  lige klikke på de små hængelåse ud for felterne. Der kan du nemlig vælge hvem der må se hvad. Hvis du vælger “Tilpas”, kan du vælge det helt ned på enkeltpersoner.

Også på dine billedalbums kan du sætte rettigheder.  Det vil dem du uploader billeder af, måske også sætte pris på. 🙂 Det gør du under Rediger album > Rediger information.

Det var hvad jeg umiddelbart kunne komme i tanker om af tips. Hvis du har andre anbefalinger til brugen af Facebook, så smid endelig en kommentar.

Jeg smiler når du deler 🙂
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook

2 thoughts on “Bliv en glad og tryg Facebook-bruger

  1. Hej Anja – tak for informationen. Er rart at man kan indstille på disse ting på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.