Der mangler ord for kæreste-aspiranter

Når man har en anden seksualitet/samlivsform end flertallet (og sikkert også i andre tilfælde hvor man er del af en minoritet), kan man komme ud for at der mangler ord i sproget til at beskrive det man er, gør eller har. Som polyamorøs kommer man nemt til at savne ord for dem man elsker. For hvad er en mand/kvinde man ser jævnligt, har intimt samvær med (både på det fysiske og psykiske plan) og enten elsker eller bare holder rigtig meget af, når han/hun ikke er ens kæreste?

  • Elsker/elskerinde lyder som om det er en der er sin kone eller mand utro, og som man kun har “til låns”. Og på trods af at ordet lyder som om man elsker hinanden, forbindes det nok mest med sex.
  • Bolleven/-inde klinger i mine ører negativt (jeg ved godt andre ser anderledes på det) – er det ikke som om der er mest fokus på ‘bolle’ og ikke så meget fokus på ‘ven/-inde’?
  • Nær ven/veninde lyder som om der ikke er sex involveret.

Selv ordet kæreste – når man nu er nået så langt at man synes man kan kalde sig det – kan være et problem, for det betyder jo faktisk den man har kærest i sit liv, og når der nu er flere man har lige kær? “En af mine kære” har jeg hørt som forslag, men det kan også blive lidt klodset i forskellige sammenhænge.

I går blev jeg foreslået et ord som jeg faktisk synes er ret sødt til formålet: kærling. Problemet med det ord, er at det oprindeligt betyder noget andet. Men måske kan man genopfinde det?

Har du en ide til et godt ord, er din kommentar særdeles velkommen her under. 🙂

 

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

5 thoughts on “Der mangler ord for kæreste-aspiranter

  1. Bonus-kæreste? Og ja, kærling er et fint ord, men som du selv skriver, den oprindelige betydning er bare ikke så rammende igen. ;0)

  2. Jeg ville også have foreslået bonuskæreste eller bonusven eller andet med bonus i ordet… I gamle dage hed det f.eks. ‘stedsøn/-datter’, men nu bliver de mere og mere omtalt som bonussøn/-datter istedet. Synes selv bonuskæreste lyder rigtigt godt 🙂

  3. Polygami er at være gift med flere. Polyamori er en lidt bredere betegnelse som måske overordnet kan komme til udtryk i at man har flere kærester, men der er mange måder at “arrangere sig” på – det kan både være med kærester, mænd, koner, elskere og alt der imellem . 🙂

  4. Haha interessant post. “Sexven” lyder også lidt for rart og sexet på samme tid til at gå an. “Intimt bekendtskab” lyder for formelt og konservativt. Ja, jeg ved det ikke…der mangler vist ord for kæresteaspiranter…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.