Gi’ lidt feedback på min podcast-ide

Jeg fik en god ide til et podcast i går aftes, og den vækkede mig tidligt her til morgen. Jeg får mange sære ideer der aldrig rigtig passer ind i de ting jeg ellers beskæftiger mig med, men denne er spot on, så den skal føres ud i livet. Chancen for at jeg gør det, er større hvis jeg involverer nogle kloge mennesker, og du er naturligvis et af dem! 🙂 Så lyt lige til hvad jeg har at sige, og læg så dine kommentarer herunder.

[audio:http://anjalysholm.dk/audio/podcastide.mp3]

(link til filen hvis afspilleren ikke virker hos dig: http://anjalysholm.dk/audio/podcastide.mp3)

P.S. Det software jeg ikke kunne huske navnet på da jeg optog, hedder Call Graph, og det skal nævnes at jeg bruger pc, så forslag til Mac-software duer ikke 😉

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

12 thoughts on “Gi’ lidt feedback på min podcast-ide

 1. Din embeddede audio-player fungerer ikke helt optimalt hos mig her bruger vi Linux har du overvejet også at have direkte-links til dine lydfiler? I øvrigt indlæser dit site ret langsomt på en mobil-forbindelse.

  Nok om det, det er sikkert en god idé, så jeg kommenterer når jeg er på Windows, dvs. på arbejdet og ikke i bussen.

 2. Super service, tak 🙂 – og det er en perfekt metode at optage ting når man vågner!

  Synes Det er en god idé, og jeg tror også der ville være et marked for det, men er det ikke noget der børe foregå i mere lukkede fora end online, det kunne være indgangsvinkler til at arrangere diskussions-salonner, noget f.eks. en person som Nadja Pass fra http://borgerlyst.dk gennemfører med stor succes. IRL er det nye sort, og det kræver mindre end du tror, tænk “det nye Forsamlingshus”, der er også en mulig forretningsmodel i den slags.

  Af historiefortællere tænkte jeg straks på Stein Bagger, ja i det hele taget folk fra IT branchen, som i høj grad er lystløgnere, er måske farvet af at jeg selv er fra IT branchen, men det er altså det der interesserer lige mig. Tror selv at folk som virker ret ærlige i erhvervslivet ikke helt er det, er f.eks. meget skeptisk overfor folk som Asger Aamund, ja i det hele taget folk men tilknytning til Liberal Alliance, tror faktisk der er noget farligt, halv-religiøst Sciento(u)logisk indeni.

  Synes det er vigtigt med en balance mellem kvinder og mænd i programmet, f.eks. kunne man have to i “studiet”, Skype undersøttter den slags, men så det begynder måske at ligne klassiske DR programmer fra 50, 60erne og genoplivet i 80eren, kan ikke huske hvad de hed, Simon Spies, Lisa Nørgaard og Susanne Brøgger var vist med.

  Folk der er ærlige, tror der er mange rigtig kunstnere der er det, eller i hvertfald kompromisløse, måske er det overflade, som det kunne være interessant at udforske.

  Længe: Kort, jo kortere jo oftere
  Udgivelse: Ugentligt, deadlines er disciplinerende, se f.eks. på den, vist nu lukkede, KommunikationsCast. Tror det hjalp på disciplinen at de var to til at producere det, så find en sparringspartner det er yderst disciplinerende, men det ved du vel bedre end mig.

  Navne: Sånes bedst om “Helt ærligt!” – men er det så vigtigt at have domæner nu tildags? Så jeg synes ikke det skal stoppe dig, facebook og twitter gør dig jo uafhængig af den slags 80er pjat!

  Teknik: Tal f.eks. med @karinhoegh (kan se hun allerede har retweetet dig ;-))

 3. Tusind tak for din grundige feedback, Kim. (Og ja, du har sgu nok ret i det med domænet. 😉 Dybest set ville det måske være federe at det bare lå her på mit eget. Men det kan jo være der kommer andre ideer hen ad vejen.)

 4. Helt ærligt, det er en god ide at have en plan for udgivelse, uanset hvor tit du vil sende dit podcast. Det er både for at folk ved hvad de abonnerer på og også for at fastholde dine lyttere. Vær evt et par afsnit forud for din publicering, hvis det kan lade sig gøre.

  Yeti fra Blue er FANTASTISK, og lidt pebret
  http://www.amazon.co.uk/Blue-Microphones-Yeti-USB-Microphone/dp/B002VA464S/
  Den kan indstilles til at være solo, eller interview, eller alle andre ting man laver med en mic.

  “Helt ærligt” er min favorit, for der er noget kant og holdning indbygget i udtrykket.

  /Jens

 5. Helt klart “Helt ærligt”.

  Jeg tror at Kim Bach har ret i at visse kunstnere er en slags ærlighedseksperter. Men hvis du vil have interview med andre virkeligt interessante eller kendte mennesker end dem der laver installationskunst i det offentlige rum, så duer det ikke at emnet er ærlighed bredt, så tror jeg det er bedst at det er bundet op på en bestemt begivenhed i deres liv og at vinklen så er ærlighed. Og det må jo godt være en begivenhed som har rykket til deres forhold til ærlighed generelt.

  Jeg er ikke podcast-lytter (endnu), men umiddelbart tænker jeg: Lav det altid så det kan redigeres – koges lidt ind – og kog det ind til en fast længde på 20-25 minutter. Hellere kort, redigeret, dynamisk og skarpt end maratonvandringer med nok så fine oaser i.

 6. Helt ærlig, er et fint navn.

  Jeg synes bare du skal lade længe være åben, samt hvor ofte, jeg kan godt lide når der kommer noget når man har noget godt og det vare så længe, som der er stof til.
  Dem der kan lide podcasts og emnet, de skal nok hænge ved, så længe indholdet er godt og man kan mærke person brænder for det.
  Men nogle standard spørgsmål alle får vil være rat

  Held og lykke

 7. Tak Jens, Martin og Erik. 🙂

  Jeg er gået i gang med at læse Karin Høghs bog om podcasting, så nu er jeg ved at blive lidt klogere på det hele. Men det lader til at navnet er på plads – jeg synes også “Helt ærligt” er et godt navn.

 8. Hej Anja

  jeg forsøgte at finde dit podcast på itunes med min iphone, men kunne ikke finde det. Hvad skal jeg søge efter på itunes for at finde det?

  venligst Mia

 9. @Jens, lyden bliver bedre end den du hører i indlægget her. Det er jo optaget på en telefon lige da jeg vågnede, bare for at få det ud mens jeg havde tankerne.

  @Mia, det er fordi jeg ikke har lavet podcastet endnu. 🙂 Men jeg skal have det sat op på lørdag, og så skal jeg begynde at lave optagelserne. Jeg skal nok sige til her så snart det er klar. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.