Hvor er den sundhedsguru der kan motivere en tænker?

De er allevegne – sundhedsguruerne. Og jeg ville sådan ønske at jeg kunne blive inspireret af dem, for jeg lever temmelig usundt. Jeg får ingen motion (jeg har tidligere været glad for at løbe, og jeg skal nok komme i gang igen … når nu sneen smelter, og hvis altså bare …), jeg sidder oppe det halve af natten, jeg spiser stort set ingen frugt og grøntsager, elsker søde sager, drikker masser af kaffe og sidder foran en computer hele tiden – uden at strække mig eller gå en tur rundt i stuen hver halve time for at få gang i blodomløbet. Det bliver sgu ikke meget værre!

Men jeg har et problem. Problemet er ikke at jeg ikke ved hvordan man lever sundt. Det er heller ikke at jeg ikke har tid til motion. Heller ikke at jeg ikke kan lide sund mad. Jeg kan faktisk ikke rigtigt bruge de klassiske undskyldninger. Det er en helt anden ting jeg skal ud over. Mit problem  er at jeg hele tiden befinder mig oppe i mit hoved. Der foregår hele tiden et eller andet i mit hoved, og min krop er sådan et lidt ligegyldigt vedhæng som jeg ikke lige føler trang til at prioritere. Det betyder at sådan noget som indkøb og madlavning f.eks. er røvirriterende forstyrrende elementer i min hverdag, og derfor bliver det noget der skal overstås hurtigst og nemmest muligt så jeg kan komme tilbage i mit hoved.

Det gælder ikke bare mad, men også sex. Jeg er sådan en der, som alle andre,  har vildt meget lyst når jeg er nyforelsket, for der er det selvfølgelig forelskelsen der optager min hjerne hele tiden, men når hverdagen vender tilbage og jeg bliver i stand til at tænke på noget andet igen, ja, så står sex altså bare ikke øverst på listen – hvilket jeg er sikker på har frustreret nogle kærester gennem tiden. Sex handler jo om kroppen, og den synes min hjerne  altså må vente til en anden dag. Uanset hvor fantastisk dejligt det så måtte føles.

Og frisk luft og motion, siger du? Arh, er det nu også nødvendigt? Jeg kan jo for pokker ikke skrive imens jeg går, og jeg kan jo også bare gå en tur i morgen. Der skal jeg nok holde fri og pleje min krop lidt – det lover jeg. Men så bliver det i morgen, og der er igen mentale ting der er meget vigtigere.

Jeg VED at en sund livsstil vil optimere mit liv helt vildt, og at alt det der foregår i mit hoved, faktisk vil komme endnu bedre til udtryk, få mere plads og mere tid, men alligevel gør jeg ikke noget ved det.

Hvor er den sundhedsguru der kan motivere sådan en som mig ud af min hjerne og ned i min krop? Jeg gider ikke høre om detox og nul-sukker og slankekure og yngre hud og lækre kroppe – jeg skal motiveres til at løbe mig en tur hver anden dag, lave fornuftig mad selv om det tager lidt ekstra tid når der også skal snittes grønt, få frisk luft hver dag og træne min ryg, nakke og skuldre så de kan holde til at jeg sidder så meget ved min pc. Altså et helt almindeligt, men sundere liv. Hvorfor kan jeg motivere mig selv til at udleve mine drømme, skrive bøger, holde foredrag og gøre andre ting som folk finder modigt og imponerende, men noget så simpelt som at holde mig sund og i live (!), det virker slet ikke vigtigt? Og hvor finder jeg motivationen til at gøre noget ved det før en eller anden sygdom sparker mig i røven?

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

8 thoughts on “Hvor er den sundhedsguru der kan motivere en tænker?

 1. Helt enig.
  Jeg kender det godt fra mig selv. Jeg er jo ikke i tvivl om hvor sundt det er at motionere og træne, jeg er ikke i tvivl om at det giver ekstra energi at spise sundt, og det er da helt sikkert at jeg vil få det bedre, og blive mere fokuseret og effektiv hvis jeg bare fik gjort de her ting. Men æj, jeg er jo lige i gang med noget, det jeg sidder med er jo meget vigtigere her og nu, motionen giver jo først bonus om et par dage.
  Det er svært, og jeg kan heller ikke helt gennemskue hvordan jeg får sparket mig selv bagi og kommer i gang. Så hvis du lige pludselig finder en gylden løsning (fnis) er du da meget velkommen til at dele 🙂

  Jesper Jarlskov

 2. Anja, som talt ud af mit hjerte!

  Ja, jeg ved godt, at motion er sundt og jeg burde gøre noget mere ved det, men der er altid noget, der er vigtigere.

  Som dig lever jeg også det meste af mit liv i mit hoved. Ville også helst sidde hele aftenen foran computeren (som om jeg ikke får nok af de otte timers arbejde om dagen) og skrive og være kreativ – oppe i hjernen.

  Det der motionsnoget, siger min hjerne, er altså vildt overdrevet. Men selvfølgelig er der en anden del af min hjerne, som er vildt uenig. Den første del vinder desværre bare altid den diskussion 🙁

  Men en dag…

  kh Pia

 3. Hej Anja

  Jeg kender det godt fra mig selv, ville lyve hvis jeg sagde andet 🙂 Jeg tror Nike har fat i noget af det rigtige. Fuck motivation, opreklameret pis; Just Do It(!).

  Nico

 4. Hej Anja

  Jeg bider mærke i at du siger “Hvor er den sundhedsguru der kan motivere sådan en som mig”.

  Det er jo netop ikke eksperterne osv. der skal motivere dig, det er dig selv… for hvad gør du når eksperterne ikke længere er til stede til at sparke dig bag i?

  Som jeg læser det er motion og sund mad noget som tager tid væk fra opgaver du hellere vil lave – hvorfor ikke se hvordan motion og sund mad kan gøre din hverdag bedre – og her tænker jeg ikke kun på at de giver dig en sundere livsstil osv, men rent konkret hvad de kan gøre når du er igang med at lave maden og dyrke motionen!

  Jeg kan ikke fortælle dig hvad det vil være men kan da fint give mig selv som eksempel. Først og fremmest har jeg selv samme udfordring som dig, netop at man er for meget i sit hoved og ikke kommer ud derfra.

  Det eneste tidspunkt jeg kan komme ud af mit hoved er når jeg står og sveder med vægtene og kun fokusere på at få min krop til at yde så meget som muligt – jeg ser det som en befrielse at jeg nogle gange om ugen får et par timer hvor jeg kan koble hjernen helt fra + den dejlige udmattethed og naturlige sult det giver efterfølgende sætter jeg stor pris på.

  Angående madlavningen så er det stadig et sted hvor motivation ikke er i top, men jeg har fundet et ok system hvor jeg ikke bruger ekstra tid på det, men stadig får sundere og mere mad (er på fedekur).

  At det så også resultere i bedre søvn, en mere lækker krop og større velvære er alle sammen ting som øger min motivation en smule i de tider hvor man er nede.

  Jeg kunne forestille mig at måden du kan motivere dig selv på er at du kan benytte løbe- og eller cykelture til at brainstorme væk fra skærmen, en måde at få et afbræk i hverdagen og skabe lidt nytænkning. En løbetur gør oftest at man lige kommer lidt væk fra tingene og kan se dem i et andet perspektiv. Du kunne bruge dette til både at få motion samtidigt med at du kan få kastet nyt lys på dine udfordringer.

  Du skal ikke motionere og spise sundt fordi en eller anden på TV eller i et blad siger det, du skal gøre det fordi DU gerne vil og har lyst – du skal finde ud af hvad det er der skal til for at du skaber lysten til at leve sundt og hvad du kan få ud af det (cost:benifit).

 5. Jeg tænkte nok jeg ikke var alene om det. 😉

  Jeg forstår godt hvad du mener mht. overskriften, Johannes, og du har helt ret. Men da jeg skrev indlægget, tænkte jeg bare at der er så mange sundhedsguruer fremme for tiden, og hvor er det ærgerligt at ingen af dem taler til netop mig. Det er ikke fordi der absolut skal en eller anden guru til at fortælle mig hvad jeg skal gøre, men nogle gange kan den rette vinkel på tingene præsenteret af et passioneret menneske lige være det der skal til for at sparke en i gang. Jeg er før blevet motiveret til f.eks. at smide nogle kilo pga. en god slankebog som indeholdt præcis de motiverende ord jeg havde brug for at høre. Og når motivationen ikke er at finde indeni, så vil det jo være dejligt hvis noget udefrakommende kan hjælpe.

  Men jeg har faktisk sat noget i værk i dag som måske godt kunne betegnes som en tænker-metode. Jeg har skrevet nogle konkrete tiltag ned som jeg skal gøre (eller lade være med) hver dag – så konkret at de har en afkrydsningsliste som jeg så kan hakke af ved når dagen er omme. F.eks. “har drukket 2 liter vand”, “har gået en tur” osv. Og så hænger listen på min opslagstavle så jeg ikke kan undgå at se den. Det kan virke lidt overdrevet, men for sådan en som mig som elsker to-do-lister og den slags, virker det motiverende. 😉 På sedlen står der også hvorfor det er vigtigt for mig at få gjort de ting, så jeg minder mig selv om at det ER vigtigt og ikke bare “noget der ville være rart hvis jeg kunne tage mig sammen til det”.

  Når de ting der er på listen, så om forhåbentlig kort tid er blevet så indgroede vaner at det bliver absurd at sætte hak ved dem hver dag, så kommer der nye punkter på som jeg på det tidspunkt vil være mere klar til.

  Det er jo ikke fordi der er noget nyt i den motivationsmetode overhovedet, men det er i hvert fald nyt for mig at bruge den på min fysiske sundhed. Min kæreste, som har det på præcis samme måde, har i øvrigt gjort det samme så vi kan holde hinanden lidt i ørerne.

 6. Okay – det lyder godt at du har fundet en metode som ser ud til at virke.

  Og det er jo altid en kraftig motivationsfaktor at man har andre der holder en oppe på ens commitments. Jeg ved i hvert fald at min kæreste aldrig får lavet motion hvis hun ikke har en aftale om at træne med en af hendes veninder – hvorimod jeg selv fungere bedre når jeg træner alene, da jeg så ikke falder i snakkefælden 😛

 7. Jeg er helt enig med de andre, og jeg synes også det kan være svært at finde ud af, hvordan man kan blive ved med at holde motivationen.. Jeg plejer at holde mig selv oppe ved at træne med andre og lave konkrete aftaler. En anden god ide er konstant at spørge sig selv om, hvor slemt det egentlig kan være 😉 Så plejer jeg at komme afsted til træning 😀 Kosten svinger nu stadig lidt, men den kommer vel på et tidspunkt .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.