Jeg har sgu lagt en parplan – uden partner

Som du kunne læse af mit forrige indlæg (hvis du da har læst det), har jeg på parforholdsfronten ikke haft det nemmeste 2013. Mest fordi jeg ikke har haft noget egentligt parforhold, men været møghamrende forelsket og gerne har villet have det. På min egen måde. Ikke på eneste-ene-måden. Men omstændighederne har ikke været til at jeg har kunnet få opfyldt alle mine ønsker og behov i den retning. Til gengæld har jeg fået vist meget tydeligt hvad mine ønsker og behov faktisk er, og det er jo heller ikke så tosset. (Og lad mig da i øvrigt understrege meget kraftigt at der er og har været mange f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-e ting ved det som jeg på ingen måde ville undvære. Det kan nemt komme til at lyde som om det har været et rent helvede – det har det ikke.)

Jeg er meget glad for at gøre status og sætte nye mål ved nytårstid, så da jeg så at sexolog og parterapeut Maj Wismann lancerede en “ParPlan 2014“, syntes jeg det var en skidegod ide. Men æh … jeg har jo ingen “rigtig” partner at lave den med. Jeg kunne dog læse mig til på Majs side at den også kan bruges af singler og af folk hvis partner ikke gider den slags, så jeg valgte at prøve den alligevel. Om ikke andet kunne jeg måske blive endnu mere klar på hvad det er jeg ønsker mig af mit kærlighedsliv. Så jeg satte mig på årets sidste dag med en udskrift af pdf’en foran mig og gik i gang.

Parplan 2014

Her til aften har jeg så gjort den færdig, og nu får du min anmeldelse af den:

Planen er formuleret til par, så hvis du er single (eller som jeg i et eller andet sært mellemstadie), skal du selvfølgelig være parat til at omformulere nogle ting inde i dit hoved. F.eks. må spørgsmål som “Hvad har vi opnået som par i 2013” blive til “Hvad har jeg opnået i 2013?”. Og kigger du som jeg specifikt på dit år med kærlighedsbrillerne på, kan det jo være dates du har været på, hvor god du har været til at være romantisk over for dig selv, hvor opsøgende du har været, hvordan du har arbejdet med dig selv og din selvkærlighed … eller hvad du nu synes passer til din situation. Der må lidt kreativitet til. Men spørgsmålene er i øvrigt ikke kun målrettet kærlighedslivet, så du kan også bare omdøbe planen til “Livsplan 2014” og kigge på alle områder af dit liv (som man vel også vil gøre som par).

Jeg gør som sagt altid sådan noget her ved årsskiftet, men det er første gang jeg prøver specifikt at kigge på mit kærlighedsliv på den måde, og det har været interessant. Planen guider igennem spørgsmål som (mine formuleringer ud fra hukommelsen) “Hvad drømmer I om at gøre i 2014 hvis alt er muligt?”, “Hvad gør jer glade?”, “Hvad fungerer mindre godt, og hvordan kan vi gøre det bedre?”. Den lader både en drømme stort og planlægge helt konkret. Og man kan evt. bare bruge den til at læse igennem og tænke over spørgsmålene, men jeg vil helt klart anbefale at udfylde den skriftligt, for alting bliver meget tydeligt på den måde. Både hvad man har været utilfreds med i det forgangne år, og hvad man helt konkret drømmer om skal ske i det nye.

For mig blev nogle drømme jeg egentlig troede jeg havde opgivet og lagt låg på, meget tydelige for mig. Det blev tydeligt for mig hvad der er vigtigt, og det blev tydeligt for mig hvad jeg er nødt til at lave om på for at ære det der betyder noget for mig.

Om jeg så konkret følger planen, er selvfølgelig op til mig. Men det er i hvert fald svært at ignorere de ting jeg har brugt tid på at reflektere over og skrive ned, så mon ikke der kommer til at ske en forandring. Jeg har som Maj anbefaler til sidst i planen, sat en dato i kalenderen om 3 måneder til at følge op, og jeg er spændt på til den tid at genlæse hvad jeg skrev, og holde mig selv op på det. Lige i mit tilfælde er der ikke nogen af mine mål der egner sig til at komme i kalenderen, fordi det mest handler om en adfærdsændring, men ellers er det selvfølgelig optimalt med noget man konkret kan handle på.

Jeg synes sådan en plan må være guld værd for et par. Jeg har aldrig tænkt over at lave sådan en årsskiftestatus og -plan med andre end mig selv, men det er klart noget jeg vil involvere kommende partnere i – eller hvem som helst jeg får et tæt samarbejde af den ene eller den anden slags med i fremtiden. Jeg vil i øvrigt også udfylde pdf’en igen uden at have fokus specifikt på kærligheden, men mere på mine øvrige livsmål. Det vil den egne sig fortrinligt til.

Du kan læse mere og evt. købe Majs ParPlan2014 her.

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

2 thoughts on “Jeg har sgu lagt en parplan – uden partner

  1. Synes det er super modigt, Anja. Du har altid haft nye vinkler på det med kærligheden, så derfor undrede det mig ikke, at det kunne være dig, der havde taget dette skridt da jeg blev opmærksom på dit indlæg via Majs G+-side. 🙂
    Nu hvor jeg selv er kommet i forhold er alt en smule anderledes – og så alligevel har netop dine ord været vigtige i opstartsprocessen, for det var en meget åben snak jeg og kæresten havde da vi kom ind på mål, tanker og ideer sammen. Faktisk henviste jeg til flere af de ting jeg i sin tid havde læst i Hvem er du utro?, og det var utroligt behageligt, at kæresten netop fandt genlyd i mange af de samme tanker. De fem år i hendes favør rent aldersmæssigt matcher så meget bedre fordi vi begge har hver vores sæt erfaringer – og vi formår netop at være 100% åbne fordi emnet ikke er tabu.

    Det kan jeg takke både dig, Maj og Joan for, for jeres blogs har på hver deres måde været til stor inspiration til at tænke tingene grundigt igennem – og sjovt nok har flere af jer bekræftet meget af det jeg også har fået med i min e-bog Kend din kæreste, som rent faktisk VIRKER når man praktiserer det der skrives.

    Hvor er det dog bare et vidunderligt udgangspunkt for et nyt år, og jeg håber du også må finde det du søger. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.