Er du ikke sød lige at skaffe mig samleje?

Jeg er stødt på et sært udtryk i dag: “at skaffe sig samleje”. Jeg læste nemlig i en artikel i EktraBladet hvor en mand havde sneget (et andet sjovt udtryk i den forbindelse) sig til sex med en sovende kvinde, at det ifølge straffeloven “kan straffes med op til fire års fængsel ‘at skaffe sig samleje uden for ægteskabet med en person, der er ude af stand til at modsætte sig handlingen’.”

Skaffe sig samleje… Jeg forestiller mig udtrykket brugt i dagligdags samtaler:

“Hvor skal du hen?
Jeg skal lige ud at skaffe mig samleje”

“Åh, er du ikke sød lige at skaffe mig samleje? Jeg trænger sådan.”

Det er lidt i kategori med udtrykket “at få sex”. Er sex noget man kan “få”?? Er det ikke noget man gør?

Nå, så er der vist heller ikke mere kød på det ben, men jeg må lige nævne en værre ting jeg bed mærke i i den artikel, nemlig ordene “uden for ægteskabet”. Vil det sige at det er helt i orden at snige sig til samleje når bare man er gift med offeret? Hmm, forhåbentlig er det udpenslet i en anden paragraf at det må man heller ikke, tænkte jeg, men det kan jeg faktisk ikke lige få øje på. Jeg søgte nemlig på ordet ‘samleje’ i staffeloven, og det der “uden for ægteskabet” optræder faktisk en hel del. Heldigvis må man tilsyneladende ikke bruge vold til at “skaffe sig samleje” uanset ægteskab – pyha. Men æh… jeg citerer lige:

§ 218. Den, der ved udnyttelse af en persons sindssygdom eller mentale retardering skaffer sig samleje uden for ægteskab med den pågældende, straffes med fængsel indtil 4 år.

Stk. 2. Den, der skaffer sig samleje uden for ægteskab med en person, der befinder sig i en tilstand, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen, straffes med fængsel indtil 4 år, medmindre forholdet er omfattet af § 216.

§ 220. Den, som ved groft misbrug af en persons tjenstlige eller økonomiske afhængighed skaffer sig samleje uden for ægteskab med den pågældende, straffes med fængsel indtil 1 år…

§ 221. Med fængsel indtil 6 år straffes den, der tilsniger sig samleje med en person, der vildfarende anser samlejet som ægteskabeligt eller forveksler gerningsmanden med en anden.

(Den sidste synes jeg egentlig er lidt morsom, men det er kun pga. de billeder der dannes i mit underlige hoved af folk der undskylder sig med at de troede det var en anden – den kan være svær at bortforklare. Det er naturligvis ikke spor morsomt i virkeligheden. Host.)

Men hvad LAVER de ord der?? Uden for ægteskab? Fjern dem dog! Det er da både rystende og usmageligt at nogen overhovedet har skrevet dem der!

NÅ, det var så dagens overspringshandling. Jeg sidder faktisk og arbejder på et kapitel om at springe ud i ærligheden til min kommende bog “Hvem er du utro?” Hav en skøn dag, og hvis du får brug for at skaffe dig samleje, så sørg for at du er gift med den du skaffer det hos – hvis altså ikke han/hun vil give dig det helt af sig selv. 😉

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

8 thoughts on “Er du ikke sød lige at skaffe mig samleje?

 1. Jeg er ganske enig med dig og bliver kvalm over at man nærmest ikke kan få en person dømt for voldtægt hvis parret er gift, for så hører det vel til den ægteskablige pligt :-S

 2. det er egentlig bekymrende at man i teorien kan have et one night stand, og pigen så bagefter siger – Hov, jeg troede du var en anden – og så risikere man 6 års fængsel? 😉

  Nå, jeg må videre, jeg skal ud og skaffe mig et samleje…

 3. Så godt det der med udenfor ægteskabet, og kom i tanke om den virak der var, da Afganistan ville indfører en lov om ægtemandens ret til sex. For hvis man nu vender paragrafen om, så står der jo faktisk, at manden gerne på snige sig til samleje, så længe det er hans kone det går ud over.
  Det kan godt være at tronfølgeloven trængte til en opstramning, men her er da også noget at tage fat på!

 4. *LOL* Anja…you took the words right out of my mouth 😀
  Jeg læste også artiklen om manden fra Skjern i går og jeg funderede ligesom du over teksten 😀 Men rart at du lige vender og drejer den lidt …..mon ikke straffeloven trænger til et par revisioner eller to efterhånden ? 😀 Tak for dine super indlæg …din blog er nu i mine foretrukne 🙂 Hav en rigtig god dag – and watch your sleep 😀

 5. Interessante betragtninger.

  Vi kan hurtig blive enige om at det ikke er sympatisk at presse sin ægtefælle til sex. Men at gøre det til en strafbar handling ville nok ikke være så smart. Så fik politiet nok at gøre. Hvis man ikke ønsker sex med ægtefællen, var det så ikke så plads at søge skilsmisse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.