Model

Jeg har altid været glad for at blive fotograferet og står af og til model. Både for amatører og professionelle. Jeg foretrækker så absolut amatørerne! De betalte opgaver er for kedelige. Jeg føler mig som en genstand, og det ses for tydeligt på billederne at jeg ikke er afslappet. Hos en amatørfotograf (som i øvrigt tit er lige så dygtig som en professionel – forskellen er udstyret) har man det sjovere.

Hvis du selv har lyst til at være amatørmodel, har jeg et par gode råd til dig:

 • Når du kommer i kontakt med en amatørfotograf og I aftaler at lave nogle billeder, så gør jer begge den tjeneste at aftale grænserne for nøgenhed med det samme. Mange amatørfotografer vil gerne tage nøgenbilleder, så det bør du på forhånd overveje om du vil være med til. Nøgenbilleder behøver ikke være pornografiske, så lad være med at blive forskrækket hvis nogen spørger om du vil stå model nøgen. Men sørg for at du ved hvilken slags billeder fotografen vil lave med dig (du kan evt. bede om at se nogle af de billeder han har lavet), og sørg for at få at vide hvad de skal bruges til. Hvis du ikke på forhånd ved hvor din grænse går, så start med at sige nej – så kan du jo altid skifte mening. Det kan du i øvrigt også hvis du starter med at sige ja, men fortryder – husk det!
 • Spørg fotografen om der er noget særligt han ønsker mht. makeup. Nogle er fuldstændig ligeglade, andre vil gerne have det meget markeret om øjnene osv.
 • Fotografen ser typisk på billeder helt anderledes end modellen. Vi ser efter om vi ser godt ud – de ser efter om billedet er godt. Så hvis du er bange for at blive udstillet med en ucharmerende delle eller poser under øjnene, må du sikre dig at du får lov at godkende billederne før fotografen bruger dem.
 • Glem alt om dellen og poserne under øjenene, og stol på fotografen når han siger at det er et godt billede. ;o)

Amatørbillederne

Disse er taget af Erland Pillegaard i juli 2009:

anja 1 Anja Lysholm Anja Lysholm

Disse er fra 2002:

model8.jpg (92886 byte)model12.jpg (87304 byte) model9.jpg (86962 byte)

Disse er fra 2000:

lmodel20.jpg (2532 bytes)lmodel17.jpg (9433 bytes)

lmodel16.jpg (11481 bytes)lmodel18.jpg (2316 bytes) lmodel19.jpg (1999 bytes)

model14.jpg (43749 bytes) model15.jpg (18081 bytes)

…og disse er fra 1999:

lmodel13.jpg (1827 bytes) lmodel6.jpg (2697 bytes) lmodel7.jpg (1936 bytes)

lmodel10.jpg (1622 bytes) lmodel11.jpg (1627 bytes)

De sidste fire her er taget af Stig Kjeldsmark i 1996 (min kære veninde Lena lagde makeup):

lmodel2.jpg (2583 bytes)lmodel3.jpg (2274 bytes)lmodel4.jpg (1955 bytes)lmodel1.jpg (2247 bytes)

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

6 thoughts on “Model

 1. Hej Anja,
  Jeg må sige at både som menneske og ikke mindst som model, er du pragtfuld. Har læst din historie og kort om dit liv og er både rørt og betaget.
  “polyamory”… aldrig hørt eller læst om det, men det har jeg så nu *S* og der faldt faktisk nogle ting på plads i mit liv. Tak 😉

  Michael

 2. Hej Michael

  Tak for din søde kommentar! Det glæder mig at polyamory-begrebet kunne sætte nogle ting på plads for dig. Det gjorde det i den grad også for mig da jeg fandt det. 🙂

  Mange hilsner
  Anja

 3. Kære Anja håber du har det godt – jeg er blevet krediteret for nogle billeder jeg ikke har taget af dig på nettet – fuld figur sort tøj og de står så mærkeligt så jeg vil være glad for mit navn ikke står under dem – da jeg ikke kender til dem. Mvh Lisbeth Holten

 4. Hej Lisbeth. Det er jeg ked af – det var bestemt ikke meningen. Nu har jeg tydeligt skrevet fotografnavn under hvert enkelt billede – så er der forhåbentlig ikke længere nogen der ser forkert. 🙂

 5. Åh, jeg kan se at det dukker op når man laver en billedsøgning på dit navn i Google – så er det simpelthen fordi Google kobler dit navn på fordi det står i nærheden. Der går nok lige nogle dage før de opdager at der står et nyt navn under – det må jeg lige holde øje med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.