Tror bare jeg køber mine flødeboller fremover …

Jeg har aldrig været særlig ferm i et køkken, og jeg har svært ved at tage mig sammen til at lave mad. Den tid der skal bruges på det, er bare bedre brugt på noget andet, synes jeg (min krop er så ikke helt enig, men lad nu det ligge ;-))

Men noget jeg sjovt nok kan tage mig sammen til indimellem, er at prøve opskrifter på kager og desserter. For lidt siden stod den på hjemmelavede flødeboller med marcipanbund. Samvirke tweetede en opskrift forleden fra Odense Marcipan der hed Julekys, og da jeg er meget, meget stor flødebollefan, skulle det naturligvis prøves. Resultatet? Hmm, jeg vil lade billedet tale for sig selv:

Mislykkede flødeboller
Mislykkede flødeboller

Og her er Odense Marcipans billede til sammenligning:

Julekys som Odense Marcipan laver dem

Jeg skal hilse og sige at det ikke er ret let at pensle chokolade på stivnet æggehvidemasse … I hvert fald ikke med den pensel jeg har. Jeg fandt siden en fin lille instruktionsvideo på deres hjemmeside som nok ville have hjulpet mig hvis jeg havde set den inden, men æh … så ved jeg det til en anden gang. 😉

Nu vil jeg lave mig en kop kaffe og se om ikke de smager temmelig meget bedre end de ser ud. Og så vil jeg nok fremover købe mine flødeboller hos Frellsen som jeg plejer. De laver nemlig verdens bedste.

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

6 thoughts on “Tror bare jeg køber mine flødeboller fremover …

 1. Det er da meget godt gået, når du ikke havde set hvordan det skal gøres. Jeg måtte bare se den instruktionsvideo, og det ligner ikke ligefrem noget man kan lave med børnene ;o)
  Lagde du mærke til den “ildebrand” der er i højre side nogle gange? Det så altså mærkeligt ud ;o)
  Anyway… smagte de godt?

 2. enig – svært at gå galt i byen med marcipan og chokolade 🙂
  Vi har en lille lokal flødebollefabrik her i byen – de laver fantastiske flødeboller og diverse andre kreationer. Super dejligt. Maglarpsbullan hedder de, jeps.. svensk 🙂

 3. Tak for testen – jeg så også opskriften på samvirke og havde faktisk overvejet at gå i gang denne weekend. Mine evner udi et køkken er heller ikke i top, så jeg tror jeg følger dit råd og køber nogen hos Summerbird (min favorit).

 4. Marie, jeg tror godt du kan hvis du ser instruktionsvideoen først. 😉 Efter at have gnasket mig igennem alle de 6 flødeboller jeg lavede, har jeg fået mod på at prøve igen, for de smagte DÆLME godt, og det er jo faktisk noget billigere end at købe dem. Tip: De smagte i øvrigt bedre dagen efter end da de var helt friske, synes jeg.

 5. Det var dog de sødeste, mest charmerende flødeboller, jeg endnu har set…og så får de smilet frem. Må indrømme, at jeg grinede ved synet. Men det er jo det indre der tæller.

  Jeg kan heller ikke forme noget, så det bliver pænt, når jeg bager(sjældent) eller laver anden mad, der skal arrangeres eller skæres pænt eller lignende. Og jeg vil da sige, at den opskrift der på de flødeboller NETOP er noget, man skal lave med sine børn. For så kan man sige, når man serverer de hjemmelavede: “Ja, som du kan se, har børnene været med!” Åh ha, den bruger jeg altid. Når bollerne er skæve og grimme, bliver de bare mere charmerende, hvis det er min drengs hænder, der har arbejdet frem for mine ubehjælpelige, klodsede ti tommelfingre, der har været i gang…. 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.