Nul shampoo-eksperimentet: Dag 77

Dag 77. Hmm, hvad er det – 2½ måned? Jeg skriver kun denne opdatering fordi jeg ved nogle troede jeg var holdt op med eksperimentet og begyndt at bruge shampoo igen, men det er jeg altså ikke. 🙂 Men man kan måske godt sige at eksperimentet er slut, for jeg kan faktisk ikke se mig selv bruge shampoo længere. Nu afviser jeg sjældent at noget vil ske, men med minde jeg ved et uheld får et eller andet i håret en dag som jeg bare ikke kan få ud uden, så holder jeg mig foreløbig til vand og hårbørste. Jeg får flere komplimenter for mit hår (fra folk der ikke kender til eksperimentet), og jeg slipper for at proppe hårprodukter i det for at opnå den effekt det giver ikke at bruge shampoo. Håret er ikke ovre den fedtede fase endnu. Eller det svinger meget. Det er som om håret har sin egen cyklus hvor det nogle gange fedter og andre gange er helt fedtfrit. Og det får det så lov til, for som jeg har nævnt 100 gange før, ser det ikke oftere/mere fedtet ud end det gjorde dengang det fik shampoo hveranden dag.

Jeg smiler når du deler 🙂
Share on twitter
Twitter
Share on facebook
Facebook

11 thoughts on “Nul shampoo-eksperimentet: Dag 77

 1. Virkelig flot!
  Faldt desværre selv i, efter nogle dage med megen bålrøg. Mit lange haår STANK og jeg skyllede og skyllee ellers. Brugte en meget, meget mild shampoo. Så nu bruger jeg shampoo en gang i ugen.. Det er ikke så godt, men bruger ingen produkter. Min hovedbund var nogle gange helt tør/dejlig, og andre gange var mit hår vanvittig fedtet. Det var virkelig træls.. Ødelagde mit humør fuldstændigt. Men på denne måde får min hovebund stadig lov at oliere sig selv, så at sige. Vil gentage dette får en anden gang, og lige nu bare være skuffet over mig selv 😉

  Men det er rigtig fedt for dig, at det nu virker 😀

 2. Pokkers, Faline. Men pyt da – en gang om ugen er da stadig meget lidt. Tror også at hvis jeg skulle begynde på det igen, ville det blive sådan noget lignende. Og bål-lugt synes jeg i øvrigt også er noget nær umulig at få ud – selv med shampoo. Så måske skal jeg holde mig fra Sankt Hans-bål i fremtiden. 😉

  RKI, jeg tror det er meget nemmere for mænd fordi de (som regel) har kortere hår, og så den indledende fedtede fase ikke så lang. Især for dem der alligevel fylder håret med voks for at få et rodet look, vil det være helt genialt!

 3. Problemet med kun at bruge vand er at vandet indeholder salte der bliver i håret når vandet er tørret væk.
  Hvis du bruger regnvand, der er uden salte, vil du se at håret sidder helt anderledes.
  Prøv at gå ud i regnen næste gang der er lejlighed til det. Hvis du også tørrer håret med et håndklæde nogle gange undervejs vil du fjerne nogle af de salte der efterhånden har sat sig i dit hår.

  Har du regnvand kan du bruge det som sidste skyllevand.

  Måske kan man bruge det demineraliserede vand der bruges til efterfyldning af akkumulatorer.

  Brug af eddike og bagepulver tror jeg er en dårlig ide.

 4. hej igen…

  angående vandtyper, så er deminiraliseret vand en dyr måde at skaffe vand på, hvis det blot er kalken, man vil undgå. Kogt vand er fx. også uden kalk.

  og så er dine oplevelser omkring varierende fedtproduktion nok noget der hænger nøje sammen med din cyklus? Det oplever jeg i hvert fald selv.

  Vh. Britt.

 5. Hej Britt

  Jeg har før mistænkt at det hang sammen med min cyklus, men det ser det faktisk ikke ud til. I hvert fald er sammenhængen ikke så tydelig at jeg hver gang siger “nåååh, det er *derfor* det fedter lige nu”. Så måske håret bare har sin egen cyklus. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.